De Gooische SchaakSchool

Verbeterde vaardigheden door plezier

owl, reading, book

Voordelen van schaken

Je kind aanmelden voor schaakles bij DGSS biedt meer dan alleen het leren van een potje schaak.
Schaaklessen hebben een positief effect op cognitieve vaardigheden van kinderen, zo blijkt uit onderzoek (De Groot, 1977; Aciego et al., 2012; Gliga en Flesner, 2013; Sala en Gobet, 2016; de Vries et al., 2018). Concentratie, planning, inhibitie, cognitieve flexibiliteit, visualisatie zijn enkele voorbeelden van cognitieve vaardigheden die nodig zijn om te schaken. De schaaklessen van DGSS kenmerken zich door deze vaardigheden steeds verder te ontwikkelen. Dit op basis van de door de Nederlandse Schaakbond gehanteerde lessen van de Stappenmethode. Ook blijkt uit onderzoek dat de CITO score (m.n. rekenvaardigheden) kan verbeteren dankzij schaaklessen (van Delft en van Delft, 2008).

chess, chessboard, strategy

Aanpak DGSS

De lessen worder verzorgd in de leslocatie te Bussum, Krijnenweg 3. De groepen worden bewust klein gehouden (maximaal 8 leerlingen per les) om zo persoonlijke aandacht te geven. De lessen zijn opgezet op basis van de Stapenmethode. Deze methode bevat een op kinderen gerichte aanpak die de schaakstof overbrengt. Door DGSS is een lespakket samengesteld dat voor vrijwel iedereen toegankelijk is.

Kosten

Een compleet lespakket  (Stap 1, of Stap 2, of Stap 3) kost 425 euro per leerling. Ingebrepen bij dit lespakket zijn:

* 20 schaaklessen, waar nodig op maat gemaakt.

* Een Stappenmethode (standaard) werkboek.

* Een Stappenmethode Extra werkboek.

* Schaak- en les-materiaal (blijft op de leslocatie).

* Onbeperkt toegang voor vragen van leerlingen (via social media).

* Toegang tot het oefenexamen.

* Toegang tot het officiële (betreffende) Stappen examen.

* Een officieel Schaakdiploma.

* Voorrang bij het jnschrijven van een volgende Stap.

* Een uurtje rust voor de ouders in het weekend.

child, sun, sunflowers

Het schaak-spel

Plezier in een taak schept motivatie, en die motivatie leidt tot leren. Ondanks de hiernaast genoemde voordelen vinden wij (DGSS) dat kinderen vooral plezier dienen te beleven aan het schaakspel. Leren door een positieve ervaring staat dan ook voorop in de lessen van de DGSS. Ook is het diploma geen doel op zich. Na het behalen van het diploma zullen de kinderen vaak de stof nog verder eigen moeten maken door veel schaakpartijen te spelen. Uiteraard is het behalen van een diploma wel een mooie mijlpaal aangezien het laat zien dat je kind met plezier aan een neiuwe set vaardigheden heeft gewerkt. Wil je je kind aanmelden voor schaaklessen en je kind ook de voordelen van schaaklessen laten ervaren? Klik dan op onderstaande knop